Categorieën

  • GROENE THEE
  • GELE THEE
  • WITTE THEE
  • OOLONG THEE
  • RAUWE PU'ER THEE
  • ZWARTE THEE
  • RIJPE PU'ER THEE
  • THEEPAKKET
  • THEEPOTTEN
  • THEE KOPJES
  • THEE DIERTJES
  • THEE BEWAARPOT
  • KAMJOVE THEEPOTTEN
  • THEE ZETBORDEN
  • THEELADEN
  • THEE CEREMONIE

RIJPE PU'ER THEE

Weergave:


Bezig met laden...



Rijpe Pu’er
 

  1. Visuele kenmerken:
Voor het brouwen zijn de theeblaadjes zwart of donkerbruin. De brouwsels zijn nadien roodbruin tot bruin. De droge theeblaadjes zijn meestal samengeperst in blokjes, dikke pannekoeken of komvormige structuren.
 
  1. Smaak:
Rijpe thee is extreem zijdeachtig van smaak. De tong en keel van de drinker voelen aangenaam gestreeld. Ervaren drinkers beschrijven het als zijnde een “rijst soep smaak” of “lotuswortel poederig mondgevoel” .
 
  1. Kenmerken:
Pu’er is volledig door-gefermenteerd (100%). Deze thee is het  meest populair in de Chinese grensstreken. Hoe ouder de thee is, hoe hoger de waarde en hoe zachter de smaak wordt (de meeste Pu’er wordt langer dan 100 jaar bewaard). Deze thee wordt door drinkers erg verschillend ervaren (vooral van toepassing op de “oude” donkere thee’s van +20 jaar oud).
 
  1. Functies:  
- bescherming van het verteringsstelsel (vooral rijpe Pu’er)
- verlaagde cholesterol en verdunt het bloed (vooral interessant voor vleesliefhebbers)
- stopt diarree
- gaat zwelling tegen(bv tijdens de menstruatie)
- verminderd vermoeidheid
- verminderd risico op verschillende soorten kanker
- vermindering van tandproblemen en infecties
- sterker immuunsysteem

 
  1. Brouwtemperatuur:
Pu’er wordt meestal gebrouwen rond de 100°C.
Sommige soorten kunnen zelfs doorgekookt worden.

 
  1. Belangrijkste types:
Hunan black tea, Hubei old tea, Sichuan Biancha, Diangui black tea.
 
  1. Bekende varieteiten:
Yunnan Pu’er, Guangxi Liubao, Anhua black tea.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.