Categorieën

  • GROENE THEE
  • GELE THEE
  • WITTE THEE
  • OOLONG THEE
  • RAUWE PU'ER THEE
  • ZWARTE THEE
  • RIJPE PU'ER THEE
  • THEEPAKKET
  • THEEPOTTEN
  • THEE KOPJES
  • THEE DIERTJES
  • THEE BEWAARPOT
  • KAMJOVE THEEPOTTEN
  • THEE ZETBORDEN
  • THEELADEN
  • THEE CEREMONIE

GELE THEE

Weergave:



Gele thee  黄茶 [huáng chá]
 

  1. Visuele kenmerken
Voor het brouwen zijn de theeblaadjes lichtgroen, donkergroen of geelgroen. De blaadjes zijn meestal vlak.
Na het brouwen kleurt de thee dan lichtgeel, goudkleurig of geelgroen.

 
  1. Smaak
Nieuwe gele thee smaakt naar water of zoete maïs. De geur van nieuwe thee doet denken aan maïs of kastanje. Andere rieken dan weer eerder rokerig of naar bamboe.
 
  1. Kenmerken
Gele thee is licht gefermenteerd (10%-20%). Er worden nieuwe bladknoppen gebruikt als startmateriaal. Deze thee behoudt de meeste van zijn natuurlijke stoffen(net iets minder dan groene thee). Tijdens de productie wordt het hydrothermisch effect gebruikt om de chlorophyl te vernietigen. Dit veroorzaakt oxidatie, resulterend in de specifieke kleur en smaak.
 
  1. Functies
- verbetering van hersenfunctie
- verhoogde vetverbranding en een efficiënter metabolisme
- verlaagde kans op verschillende soorten kanker
- verminderde kans op Alzheimer en Parkinson
- vermindering van tandproblemen en infecties
- verminderde kans op type II Diabetes
- verminderd risico op cardiovasculaire ziekten

 
  1. Brouwtemperatuur
De gele thee wordt meestal gebrouwen tussen 85 - 100°C.
 
  1. Belangrijkste Types
Huang Da, Huang Xiao, Huang Ya.
 
  1. Bekende varieteiten
Junshan Yinzhen, Mengding Huangya, Huoshan Huangya, Weishan Maojian, Quancheng Hong, Quancheng Lu, Hubei Yingshan, Guangdong Dayeqing.


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.