Categorieën

  • GROENE THEE
  • GELE THEE
  • WITTE THEE
  • OOLONG THEE
  • RAUWE PU'ER THEE
  • ZWARTE THEE
  • RIJPE PU'ER THEE
  • DRUG TEA
  • THEEPAKKET
  • THEEPOTTEN
  • THEE KOPJES
  • THEE DIERTJES
  • THEE BEWAARPOT
  • KAMJOVE THEEPOTTEN
  • THEE ZETBORDEN
  • THEELADEN
  • THEE CEREMONIE

RIJPE PU'ER THEE / Old head of tea - rijpe Pu'er klompjes 50g

Old head of tea - rijpe Pu'er klompjes 50g

Dit is een extreem zeldzaam bijproduct van rijpe Pu’er thee. Het theebrouwsel is voller van smaak en de thee kan meer gebrouwd worden dan normale rijpe Pu’er.

Verzendkosten

€ 4,95 

€ 16,50 *
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

“Old head of tea” verwijst naar de klompen Pu’er thee die gevormd worden tijdens het nat ophopen (aka wo dui). Vergeleken met normale Pu’er, “old head of tea” is een rijkere variant van Pu’er thee. Het theebrouwsel is dikker en de thee kan meer gebrouwd worden dan normale rijpe Pu’er.
Tijdens het productieprocess voor rijpe Pu’er worden de verse blaadjes op hopen gelegd en besprenkeld met water om te fermenteren. het midden van de hoop zal opwarmen door de fermentatie. De thee wordt langzaamaan rijpe Pu’er. Tijdens dit proces is het belangrijk voldoende vaak de blaadjes manueel te mengen zodat de temperatuur binnenin niet te hoog oploopt. Tijdens het mengen geven de blaadjes pectine af. Deze pectine is stroperig en plakt aaneen tot klompen. Nadat de fermentatie afgelopen is, halen de theemakers deze klompen uit de hopen. Ze proberen ze te breken en terug in de hoop in te mengen. Maar sommige klompen zijn te plakkerig en te groot en worden uit de hoop gehaald en op een andere hoop gegooid. Deze hoop heet de”lump tea” of ook “old head of tea”.
De naam “old head of tea” is uitgevonden juist na 2005. Tijdens de Ming en Qing dynasties werd er in Tibet veel Yun Nan thee gebruikt door de Tibetaanse Boeddhistische partij. Die thee heet “Pu thee”. De persoon die “Pu thee” serveert in de tempel heet ‘head of tea”. Na onderzoek van deze verhalen noemde theemeester Li Wenhua de klompen “old head of tea”. De theeklompen worden langer gefermenteerd dan normale theeblaadjes. Bijkomend zijn ze niet makkelijk nat te krijgen. In de archieven van “verhalen over Pu’er thee( door Ruan Fu, Qing Dynastie) kan men terugvinden: “Lump tea, de meest volle smaak)

Onze brouw tips voor deze thee

Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.