Categorieën

  • GROENE THEE
  • GELE THEE
  • WITTE THEE
  • OOLONG THEE
  • RAUWE PU'ER THEE
  • ZWARTE THEE
  • RIJPE PU'ER THEE
  • THEEPAKKET
  • THEEPOTTEN
  • THEE KOPJES
  • THEE DIERTJES
  • THEE BEWAARPOT
  • KAMJOVE THEEPOTTEN
  • THEE ZETBORDEN
  • THEELADEN
  • THEE CEREMONIE

RAUWE PU'ER THEE

Weergave:



Rauwe Pu’er 生普
 

  1. Visuele kenmerken
Voor het brouwen, zijn de theeblaadjes grijsgroen, geelgroen of donkergroen met witte pluis (afhankelijk van de ouderdom).
Het brouwsel is nadien lichtgroen of amberkleurig. De theeblaadjes zijn groot en vlak.

 
  1. Smaak
De smaak is erg verschillend afhankelijk van de ouderdom. Nieuwe rauwe thee ruikt soms rokerig en heeft een natuurlijke bitter smaak. Na enkele jaren verdwijnt de bitterheid en wordt de thee geurig en zoet. Bij oudere typen spreekt men over gerijpt. Deze thee kan in de juiste omstandigheden lang bewaard worden. De smaak verandert doorheen de tijd, de geur wordt dan ook sterker.
 
  1. Kenmerken
Rauwe Pu’er is oorspronkelijk niet gefermenteerd. Bij een tweede fermentatie heeft de thee al een eindvorm (bijvoorbeeld samengedrukt als een pannenkoek). De verse theeblaadjes worden zongedroogd en behouden daardoor hun natuurlijke stoffen. Rauwe Pu’er komt in verschillende vormen voor.
 
  1. Functies
- verbetering van hersenfunctie
- verhoogde vetverbranding en een efficiënter metabolisme
- verlaagde kans op verschillende soorten kanker
- verminderde kans op Alzheimer en Parkinson
- vermindering van tandproblemen en infecties
- verminderde kans op type II Diabetes
- verminderd risico op cardiovasculaire ziekten

 
  1. Brouwtemperatuur
 Rauwe Pu’er wordt meestal gebrouwen tussen 80 - 100°C.
 
  1. Belangrijkste types
 
  1. Bekende varieteiten
Yun Nan Pu’er


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.