Categorieën

  • GROENE THEE
  • GELE THEE
  • WITTE THEE
  • OOLONG THEE
  • RAUWE PU'ER THEE
  • ZWARTE THEE
  • RIJPE PU'ER THEE
  • DRUG TEA
  • THEEPAKKET
  • THEEPOTTEN
  • THEE KOPJES
  • THEE DIERTJES
  • THEE BEWAARPOT
  • KAMJOVE THEEPOTTEN
  • THEE ZETBORDEN
  • THEELADEN
  • THEE CEREMONIE

Rijpe pu'er thee brouw tips type normaal

1. Elke 6g thee kan minimum 5 keer gebrouwen worden in een halve liter water. Laat elke keer een bodempje thee over in de theepot. Dit kan dienen als thee-basis voor een volgende keer.

2. Rijpe Pu’er heeft een kort brouwtijd. Na extra rijptijd, kan hij langer trekken (vergelijkbaar als bij rauwe Pu’er).

3. Gebruik water van 100°C bij het zetten van deze thee. Sommige rijpe Pu’er kan je brouwen op een kookvuur.

4. ”Was” de thee door het toevoegen van kokend water. Verwijder onmiddellijk het eerste volume water (Deze consumeert men normaal niet). Start met het eerste brouwproces. Elk brouwsel laat je best een halve minuut langer trekken dan het vorige.
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.