Categorieën

  • GROENE THEE
  • GELE THEE
  • WITTE THEE
  • OOLONG THEE
  • RAUWE PU'ER THEE
  • ZWARTE THEE
  • RIJPE PU'ER THEE
  • THEEPAKKET
  • THEEPOTTEN
  • THEE KOPJES
  • THEE DIERTJES
  • THEE BEWAARPOT
  • KAMJOVE THEEPOTTEN
  • THEE ZETBORDEN
  • THEELADEN
  • THEE CEREMONIE

WITTE THEE

Weergave:


Bezig met laden...



Witte thee  白茶 [bái chá]
 

  1. Visuele kenmerken
De verse(nog nat) theeblaadjes zijn wit. Deze moeten geoogst worden als ze opengaan in de lente. Daardoor zijn ze halfopen, donzig en wit.
Voor het brouwen zijn de theeblaadjes lichtgroen, donkergroen of geelgroen met het witte dons.
Na het brouwen kleurt de thee dan lichtgeel, goudkleurig of geelgroen. De blaadjes zijn vooral vlak.

 
  1. Smaak
Witte thee heeft een frisse, lichtzoete smaak en een bamboe geur.
 
  1. Kenmerken
Gele thee is licht gefermenteerd (10%-20%). Er worden nieuwe bladknoppen van witte theebomen gebruikt als startmateriaal. Deze thee behoudt het meeste van zijn natuurlijke stoffen. De thee krijgt door zijn vorm ook de naam “bamboo in de sneeuw”.
 
  1. Functies
- verbetering van hersenfunctie
- verhoogde vetverbranding en een efficiënter metabolisme
- verlaagde kans op verschillende soorten kanker
- verminderde kans op Alzheimer en Parkinson
- vermindering van tandproblemen en infecties
- verminderde kans op type II Diabetes
- verminderd risico op cardiovasculaire ziekten

 
  1. Brouwtemperatuur
Witte thee wordt meestal gebrouwen tussen 80 - 100°C.
 
  1. Belangrijkste Types
Baihao Yinzhen, Bai Mudan, Quancheng Hong, Quancheng Lu, Gong Mei, Shou Mei, New white tea.
 
  1. Bekende varieteiten
Baihao Yinzhen, Bai Mudan


Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.