Categorieën

  • GROENE THEE
  • GELE THEE
  • WITTE THEE
  • OOLONG THEE
  • RAUWE PU'ER THEE
  • ZWARTE THEE
  • RIJPE PU'ER THEE
  • DRUG TEA
  • THEEPAKKET
  • THEEPOTTEN
  • THEE KOPJES
  • THEE DIERTJES
  • THEE BEWAARPOT
  • KAMJOVE THEEPOTTEN
  • THEE ZETBORDEN
  • THEELADEN
  • THEE CEREMONIE

Witte thee brouwtips

1. Elke 6g thee kan minimum 5 keer gebrouwen worden in een 0,5 liter water. Laat na elke keer een bodempje over in de theepot. Dit kan dienen als een thee-basis voor een volgende keer. Het zal ook oververhitting voorkomen bij gebruik van kokend water.

2. Wek de thee door toevoeging van water met een temperatuur van 90 - 95°C (laat kokend water een paar minuten rusten) langs de kant van de theepot. Verwijder onmiddellijk het eerste volume water (Deze consumeert men normaal niet). Start het brouwproces. Elk brouwsel laat je best een halve minuut langer trekken dan het vorige.
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.